
Du skal bruge:
3 liter vaniljeis
rå-lakridspulver
1 moden banan
gul og blå frugtfarve
1 springform, 2 skåle og en håndmixer/elpisker
Den ene liter vaniljeis blev skåret i tern og pisket med håndmixer i en skål sammen med rå-lakridspulver og blå frugtfarve - begge efter smag og behag, men påregn minimum 1 spsk rå-lakridspulver til 1 liter is. Frugtfarven kan udelades eller man kan vælge en helt anden farve.

Nu tager jeg springformen (min er en non-stick) og den sidste liter vaniljeis. Denne is skæres i skiver af ca 1 centimeters tykkelse og bruges til først at dække hele bunden af springformen og derefter lægges skiverne hele vejen rundt i kanten. På billedet lidt længere nede kan I se, hvordan kanten er "beklædt" med skiver af vaniljeis.
Formen stilles i fryseren i ca 30 minutter, hvorefter den tages ud igen sammen med lakridsisen.
Lakridsisen piskes hurtigt igennem med el-piskeren og halvdelen af is-massen "smøres ud" i bunden af springformen - oven på vaniljeisen.
Resten af lakridsisen og springformen dækkes til med fx husholdningsfilm og stilles igen i fryseren - igen i ca 30 minutter.
Lakridsisen piskes hurtigt igennem med el-piskeren og halvdelen af is-massen "smøres ud" i bunden af springformen - oven på vaniljeisen.
Resten af lakridsisen og springformen dækkes til med fx husholdningsfilm og stilles igen i fryseren - igen i ca 30 minutter.
Denne gang er det bananisen, som tages ud sammen med springformen. Halvdelen af denne is smøres nu ovenpå lakridsisen indtil denne er dækket, som det kan ses på billedet herunder, at jeg er i gang med.

Hele is-lagkagen skal nu stå i fryseren i mindst 2 timer - meget gerne længere, så bliver den nemlig flottere at skære i.
Når isen tages ud af fryseren, kan den forsigtigt skubbes over på et fad.
Isen kan pyntes med hvad man end ønsker.
Denne is-lagkage har Sofie selv pyntet - der står "Sofie 10 år BIF ♥" med stjerne-krymmel i blå og sort.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar