fredag den 1. april 2016

Frys!

Uge 4 handlede om køl og frys...

Vil du selv læse med, så smut forbi Home Storage Solution 101, hvor du også kan tilmelde dig hendes nyhedsbrev og få din egen "declutter-kalender".
Jeg må indrømme, at jeg sprang den over. Jeg holdt ferie efter et hårdt semester på Universitet.

Ugen efter handlede om kogebøger og opskrifter! Pyh.... er der noget jeg har meget af, så er det kogebøger - jeg elsker kogebøger!
Men jeg holder faktisk god orden på mine opskrifter og kogebøger, som står 2 forskellige steder i mit køkken. Mange af bøgerne står i et skab, mens nogle få udvalgte står på en hylde over vasken.Til sidst i denne uge skulle de små køkkenting sorteres - fx kaffemaskine, håndmixer, grydeskeer, dåseåbner, proptrækker osv., plastikposer og engangsbestik. Mange af mine køkkenredskaber hænger fremme under overskabene eller står i en krukke. Mine elektriske maskiner ligger i en af de store køkkenskuffer - bortset fra min blender, min kaffemaskine og min elkedel. De 3 ting står fremme, da de bruges flere gange om ugen.

Vi bruger plastikposer til skraldeposer hjemme hos os, men vi øver os i at huske et indkøbsnet, når vi skal handle, så vi ikke får slæbt for mange poser med hjem. Plastikbestik bruger vi til madpakkerne, så det har vi i en madkasse uden låg i skuffen med madpapir, folie og husholdningsfilm.
Det er den lyserøde madkasse, man kan se kanten af nederst i venstre side af billedet, hvor vores engangsbestik ligger.

Affald, skrald, genbrug - kært barn, mange navne

Den efterfølgende uge handlede om skrald. Læs eventuelt Home Storage Solution 101's artikel om emnet her.
Hjemme hos os har vi behov for opbevaring af pantflasker, genbrugs-glas, pap og papir og mindre småting samt tøj. Desuden har jeg brugte batterier i en bøtte i mit køkkenskab. 
Her er vores løsning til midlertidig opbevaring af genbrugs-affald. 
Vores papir kommer i en papirkurv, der hænger på væggen i entreen - lige over for vores "command center" og lige uden for døren til pigernes badeværelse.
Større ting, som skal til storskrald, bliver stillet i en container, som vores boligselskab har stillet til rådighed for storskrald.
Tilbage er kun husholdningsaffald, som vi har i et stativ under køkkenvasken. I det boligselskab vi bor i, er det ikke muligt at aflevere sorteret husholdningsaffald, så noget fx kun er kompost. Alt afleveres samme sted - i en molok få meter fra vores blok.

Til slut i uge 6 skal der sorteres ud i porcelænen. Mit porcelæn blev sorteret i forbindelse med vores flytning, så jeg ha intet porcelæn at sortere - vi har 4 flade og 5 dybe tallerkener samt 6 krus - that's it! (Jeg håber dog, der kommer mere til)


Tak fordi du læste med! 

2 kommentarer:

 1. Ja det er skønt med kogebøger og inspirationen - der kommer altid en ret ud af det der ligger i køleskabet

  God dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der gør så - god dag til dig også :)

   Slet